Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 13 april 2005
LASK
Utskriftvänlig
Bergertabellen i Lund Open uppdaterad!
Resultaten i Bergertabellen är uppdaterad.

På tisdag är det hängrond. För er som har uppskjutna partier, kontakta era motståndare så snabbt som möjligt. Alla hängpartier ska vara spelade innan sista ronden!

Sebastian Nilsson - FM Esben Lund 0-1
Esben, stärkt av IM-inteckningen i sin egen IM-turnering nyligen, fortsätter att spela bra. Sebastian fick inte ut något som vit ur öppningen och gav sedan bort en löpare mot en springare mot att svarts bondestruktur blev helt demoliserad med en isolerad dubbelbonde på f-linjen. Löparparet visade sig dock urstarkt och svart kunde såsmåningom framtvinga ett tornslutspel där det var vits bondeställning som var splittrad. Sebastian spelade efter devisen att aktivitet är mer värt än matrial i bondeslutspel, men det visade sig vara ett missgrepp - passivt försvar hade varit enda vägen till remi.

IM Emil Hermansson - FM Linus Olsson 0-1
I en exotisk öppning som Norska Råttförsvaret (1.d4 g6 2.e4 Sf6 3.e5 Sh5), en uppfinning av Rolf Martens, vann svart tämligen enkelt. Linus tycker att öppningen är ganska bra: "ungefär Caro-Kann med ett par tempo mindre". Man kan inte direkt påstå att beskrivningen låter förtroendeingivande men gårdagens parti ville visa annat. Vit lyckades aldrig utnyttja mertempona och när svart till sist något så när kommit ifatt i utvecklingen föll vits centrum ihop som ett korthus. Schack går tydligen att spela på många olika sätt...

IM Björn Ahlander - FM Heine Olsen 1-0
Björn Ahlander verkar efter gårdagens rond vara den enda som kan ge Stellan Brynell en match om förstaplatsen. Partiet mot Heine Olsen utvecklades från en kungsindier till att bli något som mera liknade Benkögambit. Vit vann dock fler små fördelar i partiet och med ett par tempo mer än vanligt kunde e5 genomföras. Vinstföringen såg dock inte helt övertygande ut, men vips var vit torn över och ettan inkasserad.

Baldvin Bern - GM Stellan Brynell 0-1
Baldvin spelade som han brukar, med 1.d4, snabb utveckling och genomförandet av e4. Svart visste dock hela tiden vad han sysslade med och verkade komma bättre ur öppningen. Dock tvingades han spela onaturliga drag som Kh7, Th8 och Kg8 efter att ha rockerat kort! Vit fick in lite ruffel men när svarts kung lyckats trippa över till damflygeln hade svart två pjäser mot torn. Därefter kunde Brynell relativt enkelt dra längsta strået i partiet mellan turneingens två motpoler.

Partierna på Schackforum.

Grupp A
Stellan Brynell har 6½/8 och Björn Ahlander 4/6. Det är inte helt enkelt och säga vem som har det bästa utgångsläget. I övrigt slåss de flesta spelarna om tredjeplatsen, mest intressant är om någon ska lyckas ta en IM-norm. Linus Olsson behöver 2/3 mot Brynell, Ahlander och Nilsson - en inte helt omöjlig uppgift med den form han visat upp på sistone. Sebastian Nilsson behöver 4/5 och Bosse Lindberg 3½/4. De dansk/färöiska kollegorna har inte visat sig räcka till i konkurrensen...

Grupp B
Igår stod toppmötet Nejib Bouaziz - Anders Sandström på programmet. I en Sveshnikov kom svart bra ut och dominerade centrum totalt. En missräkning ledde dock tyvärr till partiförlust och Nejib har nu chansen att ta hem segern i ensamt majestät ifall han vinner sina två sista partier. Om andraplatsen slåss Anders och Arne Meurman. Nämnas måste också att Kjell Bäckström och Rune Hvalsøe verkar ta sikte mot fina elotal.

Grupp C
Här finns beundransvärt nog inga uppskjutna partier. Adam Brezezilski behöver vinna i sista ronden för att komma ensam etta. Dock, som han uttryckte det efter gårdagens förlust mot Alexander Johansson: "Det är svårt att vinna på beställning". Jagar gör Anil Surender, som hade chansen att komma ifatt men fick nöja sig med remi mot Mats-Erik Pistol. Om tredjeplatsen slåss juniorerna Nils Grandelius och Alexander Johansson.

Grupp D
Här slåss flera personer om slutsegern. Tidigare remikungen Johan Ahlander spelade efter en serie vinster remi igår mot Peter Lauritzon och dessa båda delar ledningen på 6/8. Jonas Persson skuggar en halva efter. I sista ronden möter Johan Nils-Olof Gottfries och Peter Henrik Olsson, nog så svåra uppgifter.

Grupp E
Jonas Källén lyckades lägga ytterligare en vinst till handlingarna igår, och har säkrat segern med 8/8. Imponerande! I gårdagens parti hittade dock Mathias Lundell en finurlig kombination som möjliggjorde en springaravdragare. Det var dock inte så enkelt som det först såg ut och Jonas lyckades slippa ur greppet. I efteranalysen hittades en komplicerad manöver som hade gjort att Mathias kommit två bönder över. Om andraplatsen är det naturligt nog mera öppet. Nämnde Mathias Lundell och formstarke Andreas Bjäre har 5½/8 medan Magnus Nylund har 5½/7 med Jonas Källén kvar i sista ronden. En tredelad andraplats är inte ett otänkbart senario.
Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga