Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 27 januari 2020
Adam, Kjell, Lars & Diqing
Utskriftvänlig
LASK I behåller ledningen i ungdomsserien!
LASK I vann sin match mot SK Sandlöparen men de övriga lagen hade det tufft då flera ordinarie spelare saknades.

Lördagen den 25/1 spelades den näst sista omgången av Skånes Schackförbunds ungdomsserie 2019/2020. LASK I spelade hemma mot SK Sandlöparen och LASK II hade bortamatch mot Helsingborgs ASK I. I division 3 åkte LASK III och IV till Svedala för att möta Kristineberg SK och EP Svedala II.

Division 1

LASK I – SK Sandlöparen               3 – 1
Helsingborgs ASK I – LASK II         3 – 1

LASK I tappade sitt första partipoäng men vann matchen. Vid de två lägsta borden var motståndet rätt beskedligt för Ludvig och William och de vann följdriktigt ganska enkelt. Ludvig vann pjäs för två bönder redan i öppningen och William tog sig fram till ett tornslutspel där han hade två förenade fribönder som inte gick att stoppa. Hampus hittade ett kvalitetsvinnande anfall mot Oscar Jönssons orockerade kung. Anfallet ledde dock till att Hampus dam kom lite offside och Oscar offrade på a3 för att slå hål på Hampus kungsställning. Efter svåra taktiska komplikationer stod Hampus utan dam och förlusten var ett faktum. Ett slag såg det ut som om matchen skulle sluta oavgjort då Alexander hamnade under press mot Jacob Jönsson och dessutom hade betydligt sämre tid. En taktisk manöver ledde dock till att pressen lättade och när Jacob lite senare slarvade i försvaret förvaltade Alexander detta perfekt och fick in ett ruggigt anfall som ledde till matt.

Helsingborgs ASK I hade sitt bästa lag medan LASK II var lite försvagat. Det blev därför stort ratingövertag på alla bord till HASK. Theodor Stedman, Dawen Wang och Aleksander Shleev förlorade programenligt snabbt. Oscar Morell som var närmst sin motståndare i rating fortsatte imponera i juniorserien och vann ännu en gång mot en mycket högre rankad spelare.
 
I LASK I spelade Hampus Bensryd, Alexander Nord, Ludvig Morell och William Johansson och i LASK II spelade Aleksander Shleev, Oscar Morell, Dawen Wang, och Theodor Stedman.

Division 3

LASK III – Kristineberg SK              0 – 4
LASK IV – En Passant, Svedala II  0 – 4
Kristineberg SK – LASK IV              4 – 0
En Passant, Svedala II – LASK III   2 – 2

LASK III hade det väldigt tufft mot serieledande Kristineberg. Ganska tidigt kom man i underläge och besegrades på bord 2, 3 och 4. På bord ett spelade Hanna med svarta pjäser ett jämt och spännande parti mot betydligt högre rankad spelare. Ett tag var Hanna i överläge och hade också tidspress på motståndaren. En missad kombination på slutet ledde till pjäsförlust och förlorat slutspel.

Mot En Passant II lyckades Ildirim genom aggressivt spel vinna ett vilt parti som gick hela vägen till slutspel. Shrinikhil höll emot bra på bord 3 mot mer erfaren spelare men fick till sist ge vika för trycket. Olle kämpade väl på fjärde bordet men kom ganska tidigt i underläge. Underläge 2-1 nära bara Hanna var kvar med vita pjäser mot sin klasskamrat Luke Lyngsjö. Hanna fick tidigt press och lyckades plocka två bönder och sedan stänga in ett torn vilket ledde till vinst. 2-2 och inför sista ronden har laget chans att gå om En Passant som nu är trea.

LASK IV hade det tufft i båda matcherna. Detta var första gången som William och Momo ställdes mot erfarna spelare och de fick se sig besegrade ganska snabbt i båda matcherna. I den första matchen mot En Passant höll både Maria och Qianru ut till slutspelet men lyckades tyvärr inte få med sig några poäng. I matchen mot nu serieledande Kristineberg SK ställdes både Maria och Qianru mot starka motståndare. Maria förlorade i praktiken redan i öppningen och Qinaru blev av med en pjäs i mittspelet.

I LASK III spelade  Hanna Jägare, Ildirim Gadirli, Srinikhil Athimoolam och Olle Mattson och i LASK IV spelade Qianru Zhong, Maria Theodoras, William Chang och Momo Ni.

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga