Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 1 december 2019
Adam, Kjell, Lars & Diqing
Utskriftvänlig
Mycket fina prestationer i ungdomsserien!
Efter lördagens matcher är både LASK I och LASK III i fortsatt ledning i sina divisioner och dessutom ligger LASK II på en mycket fin tredjeplats i division 1 efter att ha spelat lika mot Limhamns SK I.

Lördagen den 30/11 var det dags för ny omgång i ungdomsserien. LASK I åkte till Svedala för att möta En Passant och LASK II begav sig till Limhamn för att ta sig an divisionens tuffaste motståndare (möjligtvis undantaget LASK I). I division 3 spelade både LASK III och IV hemmamatcher mot Limhamns SK II och Helsingborgs SK IV.

Division 1

En Passant, Svedala I – LASK I      0 – 4
Limhamns SK I – LASK II                2 – 2

LASK I vann säkert med 4 – 0 mot En Passant I. Ludvig som spelade svart vid andrabordet lyckades efter bara 10 drag manövrera fram en garderad springare till c2 och vann 4 drag senare. Hampus spelade offensivt vid förstabordet men fick inte riktigt utdelning för sitt tidiga bondeoffer. En bit in i mittspelet lyckades han dock kombinera till sig en pjäs och därefter var inte partiet så spännande, 2 – 0 till LASK. Vid de två lägre borden blev det klart längre bataljer och William stod nog ganska jämnt när motståndaren verkade tro att han skulle fånga in ett torn vilket istället ledde till pjäsförlust. Amin spelade lugnt och säkert och fick en ett fint kungsangrepp som ledde till damvinst för ett torn. Vinsten hade nog kunnat bärgas snabbare men därefter var det aldrig någon tvekan om att LASK skulle vinna även den fjärde poängen.

Ett ungt LASK II spelade mycket bra mot Limhamns förstalag. Ett Limhamn som hade starkast möjliga lag med 1926 i medelranking, att jämföra med LASK IIs 1583. Oscar Morell mötte Carlos Törnberg och ett tidigt och dåligt bonderov av Carlos gjorde att Oscar vann pjäs. Än bättre för Oscar var att Carlos kung samtidigt fastnade i ett mattnät och Oscar kunde snyggt matta kungen mitt på brädet. Luca kämpade på bra, men Valentin Ostenfelt var till slut för bra, 1 – 1 i matchen.

De två sista partierna blev långa, jämna och med tidsnöd. Vår formstarke Alexander Nord fortsatte spela bra även i tidsnöden. Motståndaren Karl Ekberg gjorde några misstag och förlorade. Nu var det bara David Petersson kvar mot Joakim Mörling. David hade en springare för tre bönder. Bönderna blev för starka så slutresultatet fastställdes till 2 – 2

I LASK I spelade Hampus Bensryd, Ludvig Morell, William Johansson och Amin Alian och i LASK II spelade Alexander Nord, David Petersson, Luca Guglielmi och Oscar Morell.

Division 3

LASK III – Helsingborgs ASK IV      4 – 0 (w.o.)
LASK IV – Limhamns SK II              0 – 4
Helsingborgs ASK IV – LASK IV      0 – 4 (w.o.)
Limhamns SK II – LASK III              2 – 2

Tyvärr var Helsingborg tvungna att lämna lag-w.o., något som dock meddelades i förväg vilket uppskattas. Därför fick båda LASK-lagen vardera 2 gratis matchpoäng och 4 partipoäng. LASK III spelade en riktig rysare mot Limhamn SK II. Theodor lyckades tidigt ta greppet i sitt parti med aktiva springare och fick in en gaffel på torn och dam. Partiet gick till slutspel och med två extra bönder var det inga problem att plocka hem segern.

Dawen spelade ett spännande parti med de svarta pjäserna vid andrabordet. Med de lätta pjäserna borta från brädet och rockad på motsatta sidor såg det väldigt jämt ut i en skarp ställning, där Dawen lyckades ta hem segern. På förstabordet fick Aleksander väldigt tufft motstånd. Det skiljde mer än 500 ratiningpoäng. Han kom tidigt i materiellt underläge men kämpade sedan tappert i uppförsbacke och tvingade ändå motståndaren att använda nästa all sin tid innan han till slut gav upp. På tredjebordet fick Hanna starkt tryck och vann terräng på kungsflygeln, men inte tillräckligt för att bryta igenom. I ett spännande slutspel förlorade hon mot två aktiva springare.

Spelarna i Limhanmn SK II var mer erfarna än de unga spelarna i LASK IV som hade en tuff dag. Vid bord 4 spelade Mulin bra i öppningen men hans motståndare vann material i mittspelet och vann till slut matchen. Olle höll jämna steg ett tag men den mer erfarne motståndaren hittade en svaghet och vann genom att attackera på kungssidan.

Ildirim kämpade länge vid andrabordet och tog sig fram till ett slutspel. Motståndaren lyckades dock skapa en fribonde som gav segern. Qianru mötte också en mer erfaren spelare vid förstabordet. Hennes motståndare lyckades hittade en svaghet på damflygeln och tryckte igenom en passerad fribonde. 4 – 0 till Limhamns SK II.

I LASK III spelade Aleksander Shleev, Dawen Wang, Hanna Jägare och Theodor Stedman och i LASK IV spelade Qianru Zhong, Ildirim Gadirli, Olle Mattson och Mulin Xu.

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga