Publicerad den 28 maj 2019
Adam
Utskriftvänlig
Två guld och ett silver när GP-serien avslutades!
I helgen avgjordes Skånes Schackförbunds Grand Prix-serie med finalspel i Limhamn. LASK tog två guld och ett silver.

I Grand Prix serien ingår 9 tävlingar (8 för de äldre). Resultatet från de bästa fyra tävlingarna räknas och man kan få maximalt 150 poäng per tävling. Därtill kommer finaltävlingen till vilken de med högst resultat sedan tidigare blir inbjudna. Finaltävlingen räknas dubbelt och läggs till det tidigare resultatet. Totalt kan en spelare alltså få ihop 900 poäng under en säsong.

Yngre Miniorer
Den yngre miniorklassen vanns överlägset av Oscar Morell som avslutade med att ta 6/6 i finalen och samlade ihop hela 880 poäng under säsongen. Theodor Stedman stod också för en fin prestation i finalen där han tog 4,5/6 och slutade på en andraplats vilket räckte till en sjätteplats i serien. Övriga LASKare bland de 20 främsta blev 11) Dawen Wang, 12) Hanna Jägare, 13) Arvid Andersson och 17) Qianru Zhong. Arvid och Hanna deltog tyvärr inte i finalen, annars hade de kunnat komma ännu högre. Totalt 54 spelare deltog i klassen under säsongen.

På Adams bild syns Theodor Stedman, Oscar Morell och Dawen Wang.

Miniorer
Även miniorklassen vanns överlägset av en LASKare, nämligen Ludvig Morell som tog 5,5/6 i finalen och slutade på 838 poäng. William Johansson som låg tvåa inför finalen deltog inte i finalspelet men slutade på en sjätteplats totalt. Miniorklassen har samlat 46 startande under säsongen.

Kadetter
I kadettklassen var det tufft i toppen och i finalen stod Oscar Jönsson som segrare efter att ha tagit 5/6 poäng och slagit både brorsan Jacob Jönsson och Hampus Bensryd. Detta räckte dock inte till mer än 669 poäng och en tredjeplats totalt. Jacob vann serien på 765 poäng och Hampus knep andraplatsen precis före Oscar på 673 poäng. Alexander Nord tog 4,5/6 i finalen och slutade fyra totalt. David Petersson tog 2,5/6 i finalen och slutade sexa totalt. I kadettklassen har 47 spelare deltagit under säsongen.

Inga LASK-spelare var kvalificerade för finalspel i juniorklassen.

Alla spelare som har nått en topp-5-placering har stipendier från Skånes Schackförbund att hämta ut. Stipendierna administreras via kassör Calle Erlandsson.