Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 23 mars 2019
Calle, Sven-Ingvar & Håkan
Utskriftvänlig
Slutomgång i Allsvenskan division I-III
Söndag 24 mars spelas sista omgångarna i Allsvenska serien div I-III, vilket innebär två hemmamatcher och en bortamatch för LASK. LASK II möter Åstorps SS i division I:4 och LASK III möter Limhamns SK III i division II:8 på Schackhuset. För LASK III innebär en vinst att laget vinner sin serie. LASK IV spelar borta mot Lunds SK och har också chans att vinna sin serie.

LASK II - Åstorps SS 4½ - 3½     Tabell division I:4    LIVE-SÄNDNING

Matchen var mycket jämn, avgjordes efter en mycket lång kamp där Nejib efter 91 drag, trots tidvis kraftigt materiellt underläge, räddade remin. Följande vann sina partier: Kjell Petersson, David Quinn och Miguel Espinoza (dock på w.o). Följande remiserade:Johan Sigeman, Johan Sivhed och Nejib Bouaziz. LASK II hamnade därmed på femteplats i serien.

LASK III - Limhamns SK III 3 ½ - 4½   Tabell division II:8

Håkans referat: "Förutsättningarna för dagen match var att matchvinst betydde att LASK III skulle vinna gruppen, medan oavgjort eller förlust skulle innebära att något annat lag vann. Det blev en jämn match med flera hårda och dramatiska partier. Jan gav upp efter en bortsättning i mittspelet. Håkan gick in i en mindre spelöppningsfälla, men rättade ut spelet, missade något som såg ut som en vinstförtsättning, och sedan byttes partiet ned till ett remislutspel. De andra partierna gick förbi tidskontrollen.

Paul hade bättre ställning och avböjde ett remianbud, men sedan räkande han fel före tidskontrollen när han skulle ta en bonde. Han förlorade i stället en pjäs och strax efter också partiet. I både Hampus och Alexanders partiet uppkom det låsta bondekedjor över hela brädet. I Alexanders parti hade spelarna förutom bönderna också var sin dam, och dessutom hade Alexander skapat en fribonde bakom motståndarens bönder efter ett avbyte. När den bonden skulle gå upp i dam gav motståndaren upp, men om han hade varit lite mer uppmärksam hade han nog sett att han kunde få remischackar med sin dam bakom Alexanders bönder.  I Hampus parti hade spelarna var sin instängd löpare bakom bönderna. och det slutade så småningom remi.

För att vinna matchen behövdes då 2½ poäng i de tre sista partierna. Sven hade med visst besvär dragit sig ur ett kraftigt angrepp och hamnat i ett slutspel med kvalitet mer, som han sakta men säkert förde till vinst. Tomas C befann sig efter tidskontrollen i ett mycket svårt springarslutspel, men efter segt försvarsspel räddade han partiet till remi. Då var läget att det var Tomas O som hade avgörandet i sin hand. Han hade före tidskontrollen avböjt remi i en oklar ställning och sedan fått övertaget i  partiet. Han hade därefter flera lovande möjligheter att utöka fördelen, men hamnade i stället i ett remiaktigt slutspel med torn, lätt pjäs för båda och dessutom fyra bönder mot tre. I det läget frågade han lagkapten om han fick bjuda remi, men lagkaptenen ville att han skulle spela vidare eftersom en vinst skulle innebära gruppseger. Tomas gjorde att tappert försök, som slutade i en kapplöpning mellan två kantbönder och där Tomas kom ett drag för sent. Matchen slutade alltså 4½-3½ till Limhamn III, och LASK III hamnade på en fjärdeplats i gruppen. Vi har i en del tidigare matcher haft marginalerna på vår sida, men i dag känns det som det var tvärtom.

Eftersom det är ett tredjelag varierar laget vi ställer upp med kraftigt mellan ronderna. LASK III använde totalt 22 spelare under säsongen. Nio av dem spelade bara en match för LASK III, och det var bara lagkaptenen som spelade alla ronderna. Som väntat plockade vi mest poäng på de lägre borden, 6/7 på bord 7 och 5/7 på bord 8, medan bord 1 med 2/7 blev vårt sämsta bord. De bästa poängplockarna i laget var Hampus Bensryd (4/5), Håkan Hansson (4/7), och Alexander Nord (3/3). På det hela taget var det en hyfsad säsong för laget, även om förlusterna i de två sista matcherna gjorde att vi inte vann gruppen."

Lunds SK - LASK IV 2 - 6   Tabell division III:8

LASK IV vann övertygade sin bortamatch och kom därmed tvåa i serien med samma matchpoäng Malmö AS II som dock hade fler partipoäng. Följande vann sina partier: Sigurd Madison, Ludvig Morell, Hamid Kharraziha, Ventus Andersson och Oscar Morell. Följande remiserade: Per-Olof Rehnquist och Haris Drapic.

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Schackhuset
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga