Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 10 mars 2019
Adam, Kjell, Martin & Lars
Utskriftvänlig
Fin avslutning i ungdomsserierna
Lördagen den 9 mars avlutades Skånes Schackförbunds ungdomsserier med traditionsenligt slutsammandrag i Dalby. LASK I avslutade mycket starkt och slog SK Sandlöparen med 4 – 0. Tack vare detta tog det unga förstalaget en andraplats i division 1, ett partipoäng bakom segrande Helsingborgs ASK och 0,5 partipoäng före Limhamns SK. LASK II imponerade också i avslutningen då man slog favorittippade En Passant med 3 – 1 vilket räckte för att vinna division 2.

Division 1
LASK I tog silver med samma matchpoäng som segrande Helsingborgs ASK.
Inför den avslutande ronden låg LASK I på tredjeplats i tabellen på samma matchpoäng som både ledande Helsingborgs ASK I och tvåan Limhamns SK I, men då båda dessa lag hade på pappret mycket enklare motståndare var tanken att avslutningen främst skulle handla om att säkra tredjeplatsen. LASKarna ville dock mer och gick för segern vid samtliga bord.

David Peterson säkrade ganska snabbt det första poänget vid fjärdebordet efter att ha fått in ett ruggigt angrepp mot en kung som aldrig hann i säkerhet. Hampus fick kämpa lite längre men efter att ha vunnit ett par bönder och bytt ner vann även han; 2 – 0 till LASK. Samtidigt lyckade Malmö AS knipa en poäng från Limhamns SK I och en liten chans att LASK skulle ta mer än en tredjeplats uppstod.

På Adams bild syns från vänster till höger David Petersson,
Hampus Bensryd, Ludvig Morell och Alexander Nord
.

Alexander Nord ställdes inför det tuffaste motståndet då han mötte Jacob Jönsson vid förstabordet. Alexander spelade mycket snyggt och lyckades efter avbyte av de lätta pjäserna pressa sig igenom motståndarens ställning. Det parti som tog längst tid var Ludvig Morells. Ludvig hade springare för tre bönder i ett slutspel med dubbla torn men det tog lång tid innan han kunde säkra LASKs 4e poäng.

SK Sandlöparen – LASK I   0 – 4

Följande har spelat i LASK I under säsongen: Hampus Bensryd, Alexander Nord, Ludvig Morell, William Johansson och David Petersson.

Division 2
LASK II slog favorittippade En Passant med 3 – 1 och vann division 2. 
LASK II spelade seriefinal mot En Passant, Svedala och behövde vinna matchen för att bli seriesegrare. På pappret var Svedalas lag starkare men det började bra för LASK II när Peja Persson vann snabbt och enkelt. Aleksander Shleev stod länge lite bättre men hamnade i ett komplicerat bondeslutspel som han till slut dock lyckades vinna; 2 – 0 till LASK. Oscar Morell kombinerade till sig en pjäs för två bönder och hamnade i ett ännu mer komplicerat slutspel. Luca blev tillbakatryckt och stod länge dåligt. Luca kontrade dock snyggt och stod plötsligt på klar vinst. Det gjorde då inget att Oscar till slut förlorade eftersom Luca vann kort därefter och säkrade seriesegern. Starkt att vinna serien av LASKs unga lag andralag!

LASK II - En Passant, Svedala I   3 – 1

Följande har spelat i LASK II under säsongen: David Peterson, Luca Guglielmi, Oscar Morell, Emil Manelius, Aleksander Shleev och Peja Persson.

LASK III mötte hårt motstånd i Bara Bönder och fick ge sig med 3–1.
Ildirim Gadirli tog lagets enda seger efter snyggt spel på bord 4. En snygg attack med dam och två löpare på kungsflygeln gav en relativt snabb matt. Theodor Stedman och hans motståndare följdes åt, drag för drag på bord 3, men detta ledde till slut till damförlust och förlorat parti. Hanna gjorde en bra debut i division 2, och passade på att testa ny öppningsvariant. Hon var bra med, men fick sedan ge sig mot hårt motstånd. Detsamma gällde Arvid på förstabordet; bondeförlust i öppningen blev dyrbar, och sen var det för svårt att vända. Överlag var det bra genomförda partier mot starkt motstånd. LASK III har haft en tuff säsong och slutade sist i division 2.

LASK III - SK Bara Bönder I   1 – 3

Följande har spelat i LASK III under säsongen: Emil Manelius, Aleksander Shleev, Arvid Andersson, Theodor Stedman, Dawen Wang, Felus Ding, Hanna Jägare och Ildirim Gadirli.

Division 3
LASK IV avlutade med en oavgjord match och en förlust och slutade på 8e plats i tabellen.
LASK IV hade två debutanter med denna gång: Emilia Soini och Qianru Zhong. Rond 8 spelades mot SK Bara Bönder II. På bord 1 gjorde Dawen en stark vändning: efter att ha legat illa till lyckades han tränga igenom med damen och jaga en dåligt försvarad kung hela vägen till vinst. På andrabordet inledde Oskar Svensson bra med svarta pjäser, men föll efter att ha hamnat pjäs under. På bord fyra vände Qianru ett pjäsunderläge till utjämning och sedermera vinst med en överraskande attack med dam och torn. Därmed räddade hon en poäng åt laget!

I sista ronden var det dags att möta En Passant, Svedala II. Dawen spelade ett jämt parti som dock slutade med förlust. Oskar drogs in i ett blixttempo mot sin motståndare. Efter en mängd byten stod en fribonde kvar efter att röken lagt sig och motståndaren kunde gå i dam. Då var det inte mycket att göra. Det är lätt att dras med när motståndaren gör snabba drag. Emilia kom tidigt i underläge, men spelade modigt vidare och försökte attackera. Det höll dock inte hela vägen. Qianru spelade ett jämt och skarpt parti med chanser åt båda hållen men motståndaren hittade svagheter i försvaret och lyckades vinna. 0 – 4 men väl kämpat av hela laget och fina debuter av både Emilia och Qianru!

SK Bara Bönder II - LASK IV          2 – 2
LASK IV - En Passant, Svedala II   0 – 4

Följande har spelat i LASK IV under säsongen: Michael Egorov, Dawen Wang, Hanna Jägare, Herman Grelz, Hugo Calling, Ildirim Gardirli, Oskar Svensson, Panrui Zheng, Emilia Soini och Qianru Zhong.

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga