Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 3 februari 2019
Sven-Ingvar & Håkan
Utskriftvänlig
Allsvenskan
Alla 3 LASK-lag vann idag. LASK IV hade frirond. Speciellt överraskande var att LASK III vann borta mot En Passant, Svedala! Det innebär att LASK III leder serien med 3 matchpoäng.

LASK III vann med 4½ - 3½ mot En Passant, Svedala. Håkan Hanssons referat:

"Förutsättningarna för dagens match var att En Passant sannolikt skulle vinna gruppen om de vann mot oss, men vi skulle ha goda chanser att vinna gruppen om vi spelade oavgjort eller vann. Normalt sett är En Passant ett starkare lag än vi och också idag hade de högre ranking på alla bord.
 
Nejib gjorde ett positionellt kvalitetsoffer för en bonde och fick en garderad fribonde i centrum, och sedan togs partiet snabbt remi. Philipp gav också kvalité, men för två bönder. Det verkade som om det skulle gå att hålla slutspelet, men efter att motståndaren vann tillbaka en av bönderna föll ställningen samman. Arne hade ett låst ställning i sitt parti, men när den öppnades upp fick motståndaren ett avgörande angrepp på kungsflygeln. Paul hade ett ett tydligt initiativ redan från början av sitt parti, och före tidskontrollen räknade motståndaren fel i en kombination och förlorade pjäs. Vid tidskontrollen var det alltså 2½-1½ till En Passant, men LASK stod bra i de återstående partierna. Håkan hade kommit passivt efter ett bonderov i öppningen. Motståndaren hittade inte rätt fortsättning och i en kombinativ fas före tidskontrollen kunde Håkan välja mellan olika vinstfortsättningar. Han valde ett slutspel med K+S+3B mot K+L+B, men motståndaren hade en dold resurs och vann tillbaka en bonde varefter partiet togs remi. Tomas vann också en bonde i öppningen fast i en lungare ställning. Efter avvecklingar uppkom ett tornslutspel med bonde mer, där Tomas två förbundna fribönder på kungsflygeln avgjorde. David hade precis som Håkan flera möjligheter att avgöra sitt parti före tidskontrollen, men det övergick i stället i ett slutspel med likfärgade löpare och fyra bönder var, som inte gick att vinna för någon av spelarna. Johannes fick materiell fördel med två pjäser och bonde mot torn, och i matchens sista parti kunde han metodiskt först byta ned materialet till K+2L+S+2B mot K+T+L och sedan avgöra partier genom att undan för undan avancera med bönderna. Slutresultatet blev alltså 4½-3½ till LASK, i en match med åtskilliga svängiga partier.
 
I gruppens andra toppmatch spelade Oves och Kristineberg 4-4. Det betyder att LASK leder gruppen med 3 poäng före Oves och Kristineberg och 4 poäng före En Passant. Det räcker alltså med vinst i en av de två återstående matcherna mot Kristineberg och Limhamn III för att LASK III ska vinna gruppen."

I distriktsserien spelade både LASK V och LASK VI. LASK V vann med 3½ - 1½ mot Limhamns SK. Ulf Nilsson och Oscar Morell vann sina matcher. Adam Morell vann på w.o. Hamid Kharraziha remiserade. LASK VI vann sin match med 3½ - 1½ mot Malmö AS III. Hampus Bensryd, Yngve Anderberg och Alija Drapic vann sina matcher. Haris Drapic remiserade.

RESULTAT LASK V    RESULTAT LASK VI    TABELL

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga