Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 13 januari 2019
Sven-Ingvar & Håkan
Utskriftvänlig
Allsvenskan
Intensiv dag för våra lag i det allsvenska seriesystemet! Det blev sammanlagt 4 vinster, en oavgjord och en förlust i dagens matcher.

LASK I vann elitseriematchen i Eksjö med 4½-3½ mot Schack08, Norrköping. Drazen Dragicevic, Sebastian Mauritsson och Martin Jogstad vann sina partier, medan Kaido Külaots, Hans Tikkanen och Björn Ahlander remiserade.

Resultat och Tabell

LASK II hade en lång resa idag till Göteborg där det blev match mot Manhem III.  Matchen slutade oavgjort 4 - 4. Resultatet innebär att LASK II ligger 3:a i serien. Philipp Bergner och Johan Sivhed stod för dagens vinster. Jan Slettebo, Paul Olsson, Kjell Petersson och Arne Meurman spelade samtliga remier.

Resultat och Tabell

LASK III spelade hemma mot Landskrona och vann som väntat med 5½ - 2½.

Referat Håkan Hansson:

"Matchen mot Landskrona såg till en början oviss ut, men ungefär en timme före tidskontrollen tippade den över i LASKs favör. Per-Olof tog ganska snabbt remi i en avskalad ställning. David utnyttjade en taktisk möjlighet vid övergången till mittspelet som gav en materiell fördel plus angrepp och det räckte till vinst. Efter en komplicerad sekvens vann Miguel bonde och sedan utökade han fördelen i ett mittspel med dam+torn och många bönder och vann partiet. Hampus motståndare satte in ett skumt pjäsoffer för två bönder, men strax därefter satte Hampus bort en kvalité och läget såg kritiskt ut. Han försvarade sig emellertid bra och förbättrade sin ställning undan för undan och i ett slutspel med dam och två springare mot dam och torn och två bönder var blev springarna för starka och Hampus vann motståndarens torn. Vid tidskontrollen ledde alltså LASK med 3½-½ och fyra partier var kvar, som alla såg remiaktiva ut. Håkan och Yngve hade var sitt slutspel med många lätta pjäser, Johannes hade tagit sig ur en trång ställning och hade ett slutspel med löpare och två bönder för torn, och Tomas hade ett slutspel med torn, löpare och tre bönder var. Håkans parti togs remi några drag efter tidskontrollen, men Yngve vann sitt parti efter ett misstag av motståndaren. Johannes kunde inte hålls sitt parti, och trots ihärdiga vinstförsök utmynnade Tomas parti i remi. Slutresultatet blev alltså 5½-2½ till LASK.
 
Efter att ha vunnit de fyra första matcherna leder LASK III sin grupp med två poäng före Svedala, Kristineberg och Oves. De toppmöten som återstår i gruppen är Svedala-LASK III och Oves-Kristineberg i rond 5, och sedan Kristineberg-LASK III i rond 6. Man kan misstänka att Svedala kommer att få den bästa partipoängen av de inblandade lagen, så om LASK III ska vinna gruppen gäller det att åtminstone inte förlora mot Svedala i nästa rond."
 

LASK IV åkte till Svedala för att möta En Passant III. Det blev som väntat en säker seger med 7 - 1. Det innebär att LASK IV för tillfället leder serien. Dagens vinster stod Alexander Nord, Fredrik Danelius, Dirk Rudolph, Sigurd Madison, Sven-Ingvar Sundin, Nils-Olof Gottfries och Ludvig Morell för.

Resultat och Tabell

LASK V mötte Malmö AS IV på hemmaplan. Det blev förlust med 3½ - 1½. Dagens vinst stod Oscar Morell för och Haris Drapic spelade remi.

Resultat och Tabell

LASK VI åkte till Limhamn för att möta Limhamns SK V. Det blev vinst med 4½ - ½. Mats Ehinger, Ventus Andersson, Ulf Nilsson och Tomas Bergström vann sina mtcher och Georgios Tsiakiris spelade remi.

Resultat och Tabell

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga