Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 2 december 2018
Adam, Kjell, Martin & Lars
Utskriftvänlig
Ungdomsserien
Lördagen den 1/12 spelade alla LASK-lag i ungdomsserien. LASK I, II och III hade hemmamatcher i Schackhuset och LASK IV åkte till Helsingborg för att ta sig an Hässleholms SK och Limhamns SK II.

Division 1

LASK I – Helsingborgs ASK II ½ – 3½

Matchen mot Helsingborg såg på förhand ut att bli tuff, sett till ratingen var vi bara favoriter vid sistabordet men med lite tur borde vi kunnat få med oss åtminstone ett oavgjort resultat. Nu blev det inte så. Hampus som spelade vid andrabordet fick ett tidigt remianbud som accepterades, då vi var nöjda med remier vid toppborden. En stund senare gick dock Ludvig bort sig fullständigt och blev av med damen. Han kämpade visserligen tappert vidare men förlusten var ett faktum. Alexander spelade ett fint parti mot en högre rankad motståndare och ledde med bonde ett tag. Motståndaren fick dock in en stark press och lyckade till slut få ner två fribönder som inte gick att stoppa. William kom aldrig riktig bra i partiet och blev succesivt tillbakapressad i en sluten ställning. Då William var den starkare spelaren fanns hopp om att han ändå skull vända partiet men pressen blev för stor och han förlorade till slut på tid.  

Division 2

LASK II – Helsingborgs ASK II 2½ – 1½
LASK III – Kristineberg SK 1 – 3

LASK II mötte Helsingborgs ASK II. Oscar förlorade ganska snabbt när motståndaren spelade bra. De andra såg det bra ut för länge tills Luca råkade hamna i stort underläge. Sedan vann Peja efter säkert spel. Luca kämpade på och chansade allt på att sätta motståndaren matt. Precis när Lucas angrepp såg ut att vara totaldött kom så Lucas schackmatt mmed hjälp av hans enda pjäser som var tre bönder. David bjöd remi för att sökra lagsegern, motståndaren accepterade snabbt remianbudet. LASK II behåller ledningen i division 2 och leder med 0,5 partipoäng före En Passant Svedala.

LASK III mötte Kristineberg SK som ställde upp med ett starkt lag. Alexander stötte på tufft motstånd på förstabordet, hamnade på defensiven direkt, kämpade väl, men fick ses sig besegrad. Arvid på andrabordet spelade en väldigt tight match. Det var remiläge i princip hela partiet, men han fick till slut ge sig. Istället var det Teo på tredje som tog lagets enda seger. En stark öppning och ett väl genomfört angrepp på kungsflygeln tog hem segern åt LASK. Felus hade också en kanonöppning och klart vinstläge. Två feldrag förstörde dagen, då det ju blir förlust. Nya tag nästa gång! Allt som allt alltså 3-1 till Kristineberg. Men alla 4 matcher väl genomförda! 

Division 3

LASK IV – Hässleholms SK 3 – 1
Limhamns SK II – LASK IV 3 – 1

Lask IV spelade två matcher i Helsingborg. I första matchen mötte man serieledande Hässleholm. Hugo vann lätt sitt parti mot svagt motstånd vid sistabordet. Dawen låg bra till men kunde inte stå emot motståndarens framstormande bönder i centrum. Hanna hade tufft motstånd, men lyckades få överläge genom att vinna pjäs med en kombination med dambyte. Sedan vann hon på en blunder av motståndaren. Vid förstabordet stod avgörandet och det blev otroligt spännande. Michael kom tidigt i underläge och blev av med damen. Han visade fantastisk kämpaglöd och tog sig tillbaka in i matchen. Genom att utnyttja ett par misstag hos motståndaren lyckades han till sist vinna med ett starkt löparpar. 3 – 1 till LASK!

Mot Limhamn II fick Hugo betydligt tuffare motstånd och kunde inte hålla emot. Hanna däremot vann enkelt sitt parti och fortsatte sin segersvit i ungdomsserien (5/5). Dawen fick inte till det idag och föll även i sitt andra parti. Michael spelade en jämn och spännande match. Han hade ett bra läge i slutspelet, men fick inte till det och förlorade. Så det blev tyvärr 1 – 3 i matchen och en tredjeplats i tabellen. Laget är fortfarande en poäng efter Hässleholm och Eslöv III. Allt kan hända i de återstående ronderna!

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga