Publicerad den 20 maj 2018
Adam
Utskriftvänlig
Stora framgångar i GP-serien
I helgen avslutades Skånes Schackförbunds Grand Prix-serie med finalspel i Limhamn. LASK tog två guld och två silver.

I Grand Prix serien ingår 9 tävlingar (8 för de äldre). Resultatet från de bästa fyra tävlingarna räknas och man kan få maximalt 150 poäng per tävling. Därtill kommer finaltävlingen till vilken de med högst resultat sedan tidigare blir inbjudna. Finaltävlingen räknas dubbelt och läggs till det tidigare resultatet. Totalt kan en spelare alltså få ihop 900 poäng under en säsong.

Yngre Miniorer
Den yngre miniorklassen vanns överlägset av Ludvig Morell som avslutade med att ta 6/6 i finalen och samlade ihop hela 886 poäng under säsongen. På andra plats kom sedan Oscar Morell med 661 poäng. Övriga LASKare bland de 20 främsta blev 7) Emil Jabiyev, 13) Arvid Andersson, 15) William Johansson och 19) Dawen Wang. Totalt 54 spelare deltog i klassen under säsongen.

På Adams bild syns Ludvig Morell, Oscar Morell, Emil Jabiyev och Arvid Andersson.

Miniorer
Även miniorklassen vanns av en LASKare, nämligen David Petersson som segrade på 713 poäng. I finalspelet slutade David på andraplats men resultatet sedan tidigare var tillräckligt för att ändå vinna serien. På 13e plats återfinns Peja Persson. Miniorklassen har samlat 37 startande under säsongen.

Kadetter
I kadettklassen fick LASK ett silver genom Hampus Bensryd (609 poäng). I finalspelet slutade Hampus på en tredjeplats. Alexander Nord kom 5a i klassen. 44 spelare har deltagit i kadettklassen.

Inga LASK-spelare var kvalificerade för finalspel i juniorklassen.

Alla spelare som har nått en topp-5-placering har stipendier från Skånes Schackförbund att hämta ut. Stipendierna administreras via kassör Calle Erlandsson.