Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 11 mars 2018
Calle och Sven-Ingvar
Utskriftvänlig
Slutomgångar i Allsvenskan
Söndag 11 mars spelades de sista matcherna i Allsvenskan 2017/2018. Dock spelas Elitseriens och Superettans slutsammandrag en vecka senare. LASK II-VI spelade fem matcher med vinst i fyra. Totalt resultat 24½-9½ (+20 =7 -7) på 34 bord.

Division I södra
SA Mark - LASK II   4½-3½
Denna gång hade LASK II svårigheter att samla ihop ett konkurrenskraftigt lag på grund av att bortamatchen låg långt borta i Kinna. Laget kämpade dock väl och matchen var mycket jämn hela tiden. Kunde mycket väl slutat med vinst, men till slut blev det en knapp förlust. Jim Öhman, Paul Olsson och Victor Ufnarovski vann sina partier och Sven-Ingvar Sundin spelade remi. Det innebar att laget kom på fjärde plats.

Division II:8
LASK III - Knislinge SK   6-2
Matchreferat Håkan Hansson:
Håkan fick in ett hotfullt kungsangrepp och motståndaren offrade kvalité för motchanser, men det räckte inte utan Håkan vann partiet. Sven tog ungefär samtidigt remi i ett jämnt slutspel med tunga pjäser. I det läget såg det ut som om det skulle bli svårt att vinna matchen, men det rättade upp sig före tidskontrollen. Yngve hade roffat åt sig två bönder och hamnat i ett angrepp som såg farligt ut, men han kunde avveckla till ett slutspel  med lätta pjäser och en merbonde, som han vann efter tidskontrollen. Tomas stod bra, vann en bonde före tidskontrollen och sedan också partiet. Den halvpoängen som sedan krävdes för att säkra gruppsegern tog Hampus. Han kom tidigt dåligt, förlorade en bonde och hamnade i ett förlorat bondeslutspel, men motståndaren var inte uppmärksam och Hampus fick en garderad fribonde, som gjorde att  motståndaren inte kunde understödja sina bönder med kungen och partiet slutade remi. Frasse befann sig i tidsnöd från tjugonde draget, men satsade ändå på ett bondeoffer i centrum som gav ruffelchanser och motståndaren missade en springargaffel.  Slutspelet med kvalité mer var lättvunnet. Också Ulf vann kvalité före tidskontrollen och så småningom också partiet.  Kjell förlorade pjäs tidigt i mittspelet, men fortsatte att göra segt motstånd. I ett långt slutspel med kung, dam, bönder och en springare mer kunde hans motståndare till slut undvika risken för remischackar och vinna partiet.

Detta betyder att LASK III har vunnit Div II:8 efter fem vunna, en oavgjord och en förlorad match. Om jag har räknat rätt har 22 spelare varit med i laget. De bästa poängplockarna var Sven Rosell med 3½/6 och Ulf Persson med 3/3. Sju spelare som bara var med i en match var vann sina partier. Lagkaptenen har bidragit med att sitta på förstabordet i alla matcherna, så att resten av laget har kunnat skjutas ett bord nedåt i laguppställningarna. 

Division III:10
LASK IV - Lunds SK   5½-2½
Efter en kämpig säsong för LASK IV lyckades laget till sist att vinna sista matchen och laget slipper därmed nedflyttning. Vann gjorde Justus Rudolph, Dirk Rudolph, Sigurd Madison och Adam de Man Lapidoth. Calle Erlandsson, Per-Olof Rehnquist och Mattias Akke spelade remi.

Division IV Skåne
LASK V - En Passant III   5-0
LASK V överraskade stort i en ratingmässigt jämn match. Samtliga spelare vann sina partier: Anna Lindgren, Hamid Kharraziha, Adam Morell, Ludvig Morell och Simon Håkansson. Ironiskt nog var det förlusten mot LASK VI som kostade seriesegern för LASK V!
 

LASK VI - SK Halör   3½-1½
Även LASK VI hade en postiv avslutning där Mats Ehinger, Emil Manelius och Georgios Tsiakiris (dock inofficiellt då motståndaren inte var registrerad) vann sina matcher. Haris Drapic spelade remi. Tyvärr fick laget lämna w.o på sista bordet då en spelare blev sjuk.

Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga