Lunds Akademiska Schackklubb
Skugga Skugga Skugga
Skugga

Hem Hem
Publicerad den 10 maj 2009
Ellinor Frisk
Utskriftvänlig
Kadettallsvenskan
I helgen spelades Kadettallsvenskans kval i Limhamn. LASK:s unga lag slutade på tionde plats av tolv lag.

Kadettallsvenskan är en tävling för sexmannalag med en åldersgräns på sexton år. Med en medelålder på ca tio år var LASK ett av de klart yngsta lagen. Detta var dock ett utmärkt träningstillfälle. Betänketiden är nämligen en timme vilket gör att man hinner skriva protokoll och gå igenom partierna efteråt. De flesta partier var färdiga ganska snabbt så det blev tid till fotboll också.
På lördag spelade följande spelare: Aditya Subramanian, Lukas Munther, Jedrzej Szumniak, Ludvig Forfang-Righard, Jasper Forfang-Righard och Dennis Pirboneh. På söndag fick vi förstärkning av Johannes Svensson och Einar Vinberg medan Dennis stod över.
På förstabordet imponerade Aditya genom att ta 6/6! Visserligen var han högre rankad i alla partier utom ett, men det är ju som man vet inte alltid en garanti för framgång. Tack vare detta fina resultat får Aditya nu följa med på Tjeckienturnén i sommar, grattis!
Johannes gjorde som alltid en stabil insats och tog 2/3 på andra bord. Kanske hade det gått ännu lite bättre om han skrivit protokoll. Ett parti lyckades dock inte undgå analys. Detta var väldigt elegant med bindningar på två flyglar och seger för Johannes i knappt tjugo drag.
Lukas fick tufft motstånd turneringen igenom men glädjande var att han använde tiden på ett föredömligt sätt. Inte överraskande spelade han betydligt bättre när han förde protokoll. I sista ronden tog Lukas en meriterande seger mot en äldre och högre rankad motståndare. 
Jedrzej var med sina sju år en av de yngsta i hela tävlingen och fick ibland möta spelare som var nästan dubbelt så gamla som honom själv. Partierna avverkas i blixttempo men med full koncentration. Jedrzej är väldigt bra på att hitta taktiska fällor men ibland missar han vad motståndaren hotar. Att ta 2/6 i detta sällskap var mycket bra.
Ludvig spelar precis som Lukas för det mesta lugnt och säkert. I de flesta partier använde han mycket tid och han fick flera bra lägen men tyvärr räckte det inte hela vägen denna gång. 
Einar har bara spelat schack i ett år men övertygar allt mer. I ett parti stängde han snyggt in motståndarens dam. Einar tog 1,5/3 men det fanns bud på mer poäng; i sista ronden ledde han med ett torn men tillät motståndaren att ta ut remischackar. Det verkade dock som att Einar hade kunnat smita in med kungen till h1 för att undvika remi. 
Jasper har utvecklat sitt öppningsspel och satsar inte på skolmatt längre. Nu är det planen e4, Sf3, Lc4, Sg5 som gäller. Allt mot f7 alltså! I många partier började Jasper skriva protokoll men eftersom han spelar så snabbt hinner han inte riktigt med att notera alla drag. Att sitta på händerna brukar fungera bra! 
Klockan tio på lördagsmorgonen ringde jag hem till Dennis och undrade om han ville spela schack, samling om en timme. Trots att Dennis bara har spelat i LASK i några månader är han inte rädd för att tävla. I de två första ronderna spelade han väldigt snabbt och förlorade. Inför tredje ronden hade han lärt sig att skriva protokoll. För mig är det inte ovanligt att jag missar ett eller annat drag när jag skriver, men Dennis protokoll var fläckfritt! I det tredje partiet spelade han också mycket bättre än tidigare. I en bra ställning med två pjäser för torn missade han, kanske p.g.a. att han skrev ett så fint protokoll, att hans dam stod i slag. Detta var dock en bra genomkörare inför Schack4an-finalen nästa helg!

Tack till alla glada och entusiastiska spelare för en trevlig helg! 

Resultat

1. Limhamns SK I    33
2. Växjö SK I              27      (Limhamn och Växjö gick vidare till final.)
3. SS Manhem I        25,5
:
10. Lunds ASK         12,5


Nästa utmaning för alla i schackskolan blir Sommarschacket den 6 juni, välkomna!
Linje

Byt teckenstorlek

Kontakt
Pixelkant vänster SCHACKHUSET
0766-270331
Trollebergsvägen 105, Lund
stadsbuss linje 2 mot Värpinge
hållplats: Jöns Ols Toft


UKRAINA - УКРАЇНА

VILL DU BLI LEDARE?


Gynna LASK:s
SPONSORER

> SPONSOR-INFORMATION
> STÖD LASK - BLI BLODGIVARE!
> MEDLEMSAVGIFTER
> LASK-INFORMATION
> REGLER
> LIVE-PARTIER
> REJTINGLISTOR
> SCHACKSKOLAN
> SOCIALT
> LUND OPEN
> LASK OPEN
> ÖVRIGA TURNERINGAR
> UNGDOMSTURNERINGAR
> ELITLAGET
> SERIESPEL
> SVENSKT GRAND PRIX
> LASK-PUBLIKATIONER
> LÄNKAR
> LASK:s FLYKTINGFOND
> CARNSTAMFONDEN
> MARTENSFONDEN
> BOKEN OM ROLF MARTENS

LARS OA HEDLUNDS BILDBANK


KOMMANDE ARRANGEMANG
> 28/4 Skåne Open Lund, jun & kadett
> 2/5 GULDHÄSTEN rond 7-9 kl 17.20
> 5/5 Skåne Open Lund, seniorer
> 9-11/5 Deltalift Open Tylösand, GP6
> 24/5 Schackomat Fransk afton
> 25/5 Schackåttan Bara
> 26/5 Rolf Martens minne Lund
> 8-9/6 Damallsvenskan Stockholm
> 13/6 Schackskolans våravslutning kl 17
> 14-16/6 Top Univ Team Bologna
> 15-16/6 LASK Weekend Lund
> 25-28/6 SOMMARLÄGER Lund kl 10-16
> 28/6-7/7 SM 2024 Fortnox Arena, Växjö
> 26-28/7 Rödeby Open Karlskrona
> 2-4/8 Mragel Open Lund
> 25/8 Frans G Bengtssons minne Lund

MOTIONSIDROTT (födda <2008)

INNEBANDY-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
INNEFOTBOLL-intresserade:
Ta kontakt med motion@lask.se
PADEL-intresserade:
Ta kontakt med Kjell Petersson
BORDTENNIS-intresserade:
Ta kontakt med Sven-Ingvar Sundin
LÅNGLÖPNING-intresserade:
Ta kontakt med Axel Smith

LUGI MOTION Victoriastadion

Play online chess



2700chess.com for more details and full list


Pixelkant höger
 
Skugga Skugga Skugga